Kirjoita

Ydin-lehti ottaa mielellään vastaan juttutarjouksia ja kannustamme kirjoitustaitoisia ihmisiä ottamaan osaa avoimeen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja analyysiin. Erityistä painoarvoa annetaan juttujen korkealle journalistiselle tasolle ja asiapitoisuudelle.

Ytimeen kirjoittavien ei kuitenkaan tarvitse olla ammattitoimittajia, sillä tärkeintä on aiheen asiantuntemus ja kyky ajatella kirjoittaen. .

Ensisijaisesti toivomme, että meitä lähestytään juttuidealla valmiin jutun sijaan. Luemme kuitenkin mielellämme myös valmiita kirjoituksia.

Lähetä juttuideasi tai valmis juttusi tarjolle toimitussihteerille. Aiheesta on hyvä kuvata ranskalaisin viivoin tai vapaamuotoisesti jutun aihe, suunniteltu näkökulma sekä suunnitellut haastateltavat ja muut lähteet. Juttutarjousta suunnitellessa on hyvä tarkistaa myös Ytimen ilmestymisaikataulu mediakortista.

Toimitussihteeri käy juttutarjoukset läpi ja keskustelee kanssasi aiheideasta, näkökulmasta, jutun pituudesta ja aikataulusta. Aikataulun pitäminen on tärkeää ja toivomme, että kirjoittajat suhtautuvat tähän tarpeellisella vakavuudella jo juttua suunnitellessaan.