Yhdenvertaisuus ja vähemmistöjen oikeudet

Suomen valtiojärjestys rakentuu ihmisarvon loukkaamattomuuden, yksilön vapauksien ja oikeuksien sekä oikeudenmukaisen yhteiskunnan pohjalle. Yhdenvertaisen kohtelun pitäisi olla kaikille itsestäänselvyys. Siksi kaikkien kansanvallassa tomivien poliittisten puolueiden tulee perusteisiin sitoutua ja toimia niiden edistämiseksi.

Ydin tekee uusimmassa numerossaan tunnetuksi yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmanin työtä,  meneillään olevaa totuus- ja sovintoprosessityötä saamelaisten kohtelusta , jota johtaa Hannele Pokka, mutta myös kurdien vaikeaa tilannetta monen eri valtion vähemmistönä.

Julkaisemme myös kirjailija Veronica Pimenoffin väkevän puheenvuoron Suomen ja Yhdysvaltojen puolustussopimuksesta, josta neuvotellaan parhaillaan. Pimenoff puhui mielenosoituksessa, joka järjestettiin presidentti  Joe Bidenin heinäkuisen pikavierailun aikana.

Muistelemme Chilen sotilasvallankaappausta  50 vuotta sitten. Reijo Hämäläinen jakaa meille kokemuksiaan nyky-Chilestä.  Christopher Nolanin Oppenheimer  muistuttaa meitä joukkotuhoaseiden perinnöstä ja niiden uhkasta ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuudelle.

Sata sivua tarjolla luettavaksi ajan kanssa niille, joille väkivallattomuus ja vastuu maailmasta ovat intohimo! Tartu lehteen!